Logotip de Adolescents.cat

Els beneficis d'enamorar-te lentament

per Redacció, el 3 de maig de 2023 a les 06:00
L'enamorament pot ser molt maco, però també molt perillós. I és que quan estàs coneixent a algú tens dues opcions: prendre-t'ho amb calma o deixar-te portar sense ser del tot conscient del que està passant.

Si esculls la primera, et veuràs obligat/da a frenar l'efecte que la dopamina té sobre tu. Sabem que no és gens fàcil, però com explica l'experta Wendy L. Patrick a Psychology Today, enamorar-te lentament et permet escollir a la persona adequada, ja que et permet veure les red flags a temps.


Si, en canvi, tendeixes a enamorar-te ràpidament, corres el risc d'acabar amb la persona equivocada. El motiu és que la dopamina t'absorbeix i no et permet veure les coses dolentes de l'altra persona. De fet, és probable que fins i tot justifiquis les seves conductes.

Així doncs, per construir relacions sanes i reals, és millor optar per l'enamorament lent. Et permetrà conèixer millor a la persona, sense idealitzar-la. Com assegura l'experta, és l'única manera d'assegurar l'èxit de les teves relacions.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: