Logotip de Adolescents.cat

Què és la gestació subrogada?

per Redacció, el 30 de març de 2023 a les 06:00
La gestació subrogada és un dels mètodes de reproducció assistida més utilitzats per les celebritats i es caracteritza perquè la dona que gesta el nadó no serà finalment la mare d'aquest.

Aquesta tècnica genera molta controvèrsia des del punt ètic i emocional, ja que trenca amb la idea tradicional sobre com es forma una família. De fet, a Espanya és una pràctica prohibida i per aquest motiu moltes persones viatgen a l'estranger per dur-la a terme.

Així doncs, la gestació subrogada implica que una dona, voluntàriament, gesta el fill d'una altra persona. Sempre que és possible, els òvuls i els espermatozous són aportats pels pares biològics i així que la gestant només ha d'aportar el seu úter. Un cop neix el nadó, és entregat als pares i s'acaba la relació d'aquests amb la gestant, la qual renuncia a través d'un contracte al dret a la maternitat.

 


La gestació subrogada suposa la tècnica més cara de reproducció assistida degut a la gran implicació de la gestant i tots els tràmits necessaris. El preu depèn del país on es duu a terme el procés i pot variar entre els 35.000€ i els 150.000€.

Les principals causes per les quals una parella sol recórrer a aquest mètode són: l'absència d'úter, alteracions o anomalies uterines, malalties que impedeixen la gestació, avortaments de repetició o fracassos repetits de FIV. A més, també és un mètode molt utilitzat per parelles homosexuals o pares solters.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: