Tinder és l'aplicació de cites més famosa d'avui dia i, tot i que té moltes coses bones, també en té d'altres no tan bones.
Una d'elles és que el seu funcionament
permet que les persones facin ghosting i desapareguin d'un dia per l'altra sense necessitat de donar cap explicació. És tan fàcil com desfer el
match i eliminar a la persona de les xarxes socials. Segons un estudi de la Universitat canadenca de Western Ontario, el 72% de les persones enquestades ho ha patit i el 64,5% ho ha fet.
A més,
l'estructura de l'aplicació facilita que "contactis amb molta gent i que no responguis a tothom perquè et va proposant nous perfils". I és que la plataforma es planteja com un catàleg de persones entre les quals pots navegar i decidir si t'agraden o no sense haver d'establir cap primer contacte.
I, com que pots fer tants match com vulguis,
és possible que rebis tants missatges que no tinguis ganes de respondre'ls a tots. Per això moltes persones opten per seguir a les xarxes socials a tot aquell que els resulta interessant per tal de tenir un contacte més proper.
Així doncs, podríem dir que el principal problema de l'aplicació és que tot i estar coneixent a una persona que et sembla interessant,
sempre tens l'esperança de trobar a algú millor. A més, sovint la gent recorre a aquestes aplicacions buscant sexe, amb la qual cosa s'obliden totalment de la responsabilitat afectiva.