Logotip de Adolescents.cat

Aquests han estat els estudis més demandats pels estudiants al Saló de l'Ensenyament

per Redacció, el 20 de març de 2023 a les 06:00
Un any més, el Saló de l'Ensenyament ha estat tot un èxit. Al llarg de cinc dies, prop de 100.000 alumnes de tot Catalunya, amb les seves famílies i professors, han omplert els palaus 1 i 2 i la plaça de l'Univers del recinte de Montjuïc, amb l'objectiu de triar els seus futurs estudis.

Pel que fa als estudis universitaris, els graus de medicina, psicologia, administració i direcció d'empreses, dret, biociències o infermeria, així com els programes relacionats amb les ciències socials i jurídiques, l'arquitectura o la informàtica han estat alguns dels estudis universitaris més demandats pels visitants.


I, en el camp de la Formació Professional, els cicles de matèries com l'administració i les finances, educació infantil, comerç i màrqueting, ensenyaments artístics, l'esport o els serveis a la comunitat, juntament amb estudis vinculats a la sanitat com auxiliar d'infermeria o farmàcia també han tingut gran acceptació.

El servei d'orientació a l'alumnat ha estat el gran atractiu del saló. En aquest sentit, a l'edició de 2023, més de 18.000 persones (un 56,4% de les quals dones i un 42,9% alumnat de l'ESO) han estat ateses tant als punts habilitats pel Departament d'Educació i el Departament de Recerca i Universitats com als que ha disposat el mateix Saló de l'Ensenyament.


Pel que fa als temes que han despertat més interès, qüestions com decidir entre batxillerat o cicles formatius, les matèries que donen forma al nou Batxillerat, les proves d'accés a la Universitat i la nota de tall per entrar-hi han estat les que han centrat les consultes realitzades.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració del Departament d'Educació i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, el Saló de l'Ensenyament ha rebut un 17% més de visitants que l'any 2022, superant així totes les expectatives inicials.

Enguany, el saló ha reunit un total de 220 expositors que han donat a conèixer la major oferta d'estudis de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, de formació professional, art, idiomes i esport per al curs 2023-24.

La propera edició del Saló de l'Ensenyament tindrà lloc del 13 al 17 de març de 2024.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: