Logotip de Adolescents.cat

El trauma que estàs passant si alguna vegada t'han sigut infidel

per Redacció, el 8 de febrer de 2024 a les 06:00
Que la teva parella et sigui infidel, que el teu millor amic comparteixi un secret teu, que la teva família et deixi malament... Sentir-te traït/da per la gent que estimes és molt dur i pot tenir seqüeles importants, arribant a produir un trauma per traïció.

El primer que et dirà la gent del teu entorn és que passis pàgina, però és molt difícil tancar la ferida. Com més dependència es té del traïdor/a, més costa superar-ho. De fet, alguns experts indiquen que pot arribar a produir estrès posttraumàtic, per la qual cosa és habitual experimentar ansietat i episodis depressius.


Com expliquen a Código Nuevo, els infants que pateixen traumes per traïció poden arribar a desenvolupar alexitimia, que és la dificultat de sentir emocions. També hi ha persones que pateixen experiències de dissociació, que és la sensació d'estar desconnectat/da de la realitat.

A aquest tipus de traumes es vinculen problemes per establir relacions amb altres persones, falta de confiança en els altres i, fins i tot, trastorns de la conducta alimentària (TCA). Per això és tan important tractar-lo i el primer pas és deixar espai per sentir el dolor i identificar totes les emocions. Després, caldrà buscar ajuda psicològica.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: