Logotip de Adolescents.cat

Per què ens desenamorem?

per Adolescents.cat, el 12 de març de 2023 a les 08:14
L’enamorament és un procés purament biològic en el que entren en joc un pilot de processos hormonals. Això és així perquè durant cents de milers d’anys d’evolució biològica han donat lloc a aquest fenomen pura i exclusivament per facilitar la reproducció.

És per això que té sentit que un cop una relació s’ha consolidat, aquesta primera etapa d’unió entre dues persones deixa de ser útil. De fet els experts/es asseguren que l’enamorament dura un màxim d’un any quan dues persones conviuen i comparteixen vida i compromís.


Durant l’enamorament posem molta atenció en la imatge que donem a l’altra persona, però això amb el temps ja no és així. Quan la relació s’ha consolidat i ens coneixem amb les llums i les ombres, és important que hi hagi molt més perquè una relació segueixi endavant: un projecte a futur en comú, un benefici mutu en qualsevol aspecte…

I bàsicament aquesta és la resposta: ens desenamorem perquè és impossible no fer-ho. Estem biològicament programats/des per enamorar-nos però també per desenamorar-nos. La bona notícia? Que passada aquesta fase inicial és quan es pot començar a construir un amor sòlid i durador ;)
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: