Les ruptures fan de molt mal, però cal ser conscient que les conseqüències immediates d'aquest desamor no necessàriament et causaran mal a llarg termini. És a dir, el dolor i la impotència que sents en el moment de deixar-ho, no seran permanents.
Amb el temps t'aniràs curant i aquesta experiència t'ajudarà a créixer com a persona.
Hi ha un mètode que s'utilitza molt en teràpia i és la narrativa. Consisteix a
crear una història de transformació personal positiva després de viure una experiència desagradable. Com expliquen des d'Inverse, "aquest tipus de teràpia connecta amb la idea que
les persones usen les seves històries de vida com a eines per generar significat i ajuda les persones a desconstruir les seves narratives problemàtiques".
Una investigació duta a terme per canadencs i australians va concloure que les persones "més capaces d'experimentar una transformació personal positiva després de la ruptura van ser aquelles que van buscar
comprendre la seva experiència, aprendre del dolor i canviar el comportament negatiu que van aportar a la relació". I això és el que fa aquest tipus de teràpia: transitar cap a històries sanes de major qualitat.
Per ajudar-te amb les històries no cal que acudeixis a cap terapeuta, sinó que
tu mateix/a pots escriure un diari de ruptura i canviar la història. Pensa en totes les coses positives que t'aportarà, encara que ara se't faci difícil imaginar-t'ho. Canvia el final de la història per un de positiu que et faci ser la teva millor versió.