Logotip de Adolescents.cat

Qui és Blanca Paloma, la guanyadora del Benidorm Fest?

per Redacció, el 5 de febrer de 2023 a les 10:46
Blanca Paloma va guanyar el Benidorm Fest aquest dissabte i serà la representant d'Espanya a Eurovisió aquest 2023. Tot i que la seva cançó, Eaea, no figurava entre les favorites, la cantant es va imposar a la resta de candidats amb 169 punts. Tot i això, el vot demoscòpic -el del públic- va ser per a Vicco i el seu tema 'Nochentera', la cançó més pop d'aquesta edició.

Finalment, i després de sumar totes les votacions, incloses les del jurat, el televot, etc., Blanca Paloma es va convertir en la guanyadora de la nit, seguida per Agoney, que va quedar en segon lloc, i Vicco, que va quedar tercera.

T'expliquem algunes curiositats sobre Blanca Paloma que potser no sabies:

Els seus orígens


Blanca Paloma Ramos va néixer a Elx, Alacant, el 9 de juny de 1989. La passió per la música li ve de família. De fet, la seva germana, Sara Ramos, va estar molt a prop de ser la representant d'Espanya en la primera edició d'Eurovisió Júnior 2003.

Després d'estudiar Batxillerat, es va formar en Belles Arts a universitats de Madrid, Barcelona i Elx. Des de llavors ha treballat com a escenògrafa, responsable de vestuari i ha format dues bandes de música, De mar a mar i Alfakay. A més a més, també ha combinat tot això amb els seus projectes musicals personals.

D'on li ve la passió pel flamenc?


Blanca Palome té arrels andaluses, el gran bressol del flamenc. De fet, la cançó és un homenatge a la seva àvia Carmen, la 'iaia de Sevilla que li va inculcar l'amor per aquesta música.

La cançó que representarà a Espanya a Eurovisió, Eaea, és un homenatge als seus orígens i a la importància de la família i de tot allò que ens han ensenyat.

No és nova a Benidorm Fest


L'any passat Blanca Paloma també va ser una de les candidates del Benidorm Fest, al qual va optar amb la cançó Secreto de agua, que va passar molt més desapercebuda que el seu tema actual. El 2022 va quedar la cinquena per darrere de Chanel, Rigoberta Bandini, Tanxugueiras i Rayden.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: