Logotip de Adolescents.cat

Quin protocol segueixen les discoteques quan es dona un cas de violència sexual?

per Redacció, el 27 de gener de 2023 a les 06:00
Degut als alts casos de violència sexual que s'estan donant en els últims anys, sobretot durant l'oci nocturn, s'ha activat a nivell nacional i autonòmic diferents iniciatives per fer front a aquest tema en àmbits com l'educació, la sanitat, la rutina laboral i l'entreteniment.

A Barcelona existeix el protocol "No Callem" que pretén conscienciar i sensibilitza a tots els locals que s'hi adhereixin. Actualment, hi formen part 39 locals, entre els quals trobem Razzmatazz, la Sala Apolo, la Luz de Gas, el Palau Sant Jordi i l'Estadi Olímpic. El personal d'aquests locals han rebut formació sobre com actuar quan una persona els informa que està patint violència sexual al local.


Segons el protocol, cal atendre a la víctima urgentment i dur-la a un lloc privat i segur. Un cop allà, cal fer-li saber que pot denunciar els fets i rebre assistència mèdica. També és important preguntar si hi ha alguna persona propera a qui puguin avisar. Sempre es recomana donar una "presumpció de veracitat" a qualsevol avís i trucar als serveis d'emergències de manera preventiva.

Les víctimes solen ser dones, i per això també trobem molt presents els "Punt Lila" a les festes, que recullen pautes sobre com detectar i com actuar davant una situació de violència masclista.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: