Logotip de Adolescents.cat

Què fa que t'enganxis a Tinder?

per Redacció, el 12 de gener de 2024 a les 10:00
Els dissenyadors, informàtics i especialistes en màrqueting saben molt bé com funciona el cervell humà i com aconseguir que aplicacions com Tinder siguin tot un èxit.

I és que Tinder no només està pensada perquè trobis l'amor de la teva vida o algú amb qui passar-t'ho bé, sinó que està dissenya per fer que t'enganxis. I això s'aconsegueix utilitzant tècniques psicològiques com el reforç intermitent, que consisteix a donar una recompensa quan una persona es comporta d'una determinada manera, però no sempre.


En el cas de Tinder la recompensa és el match. Aquest és imprevisible, ja que no sempre que dones like a algú es produeix el match. Has d'esperar que l'altra persona vegi el teu perfil i que també li agradis. Per tant, els usuaris es poden passar hores i hores lliscant el dit fins a trobar a algú que encaixi amb les seves preferències i que sigui recíproc.

Si cada cop que t'agradés algú rebessis un match, tindries una sobredosi de dopamina i, per tant, tindria menys impacte. El que fa que els usuaris no es puguin desenganxar de l'aplicació és aquesta incertesa. Així que no, la majoria d'usuaris no estan buscant l'amor, sinó la dopamina que produeix un match.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: