Logotip de Adolescents.cat

El nucli de la Terra s'està frenant: quines són les conseqüències?

per Redacció, el 26 de gener de 2023 a les 06:00
Els experts han observat que la rotació del nucli intern de la terra s'està frenant i això pot tenir conseqüències. "Que hi hagi un nucli intern envoltat per un nucli extern líquid és la clau de tenir un camp magnètic bipolar com el nostre, que ens salva la vida perquè, si no, el Sol ens bombardejaria", explica Puy Ayarza, catedràtica del grup de recerca a Geofísica i Tectònica de la Universitat de Salamanca.

Però, segons l'estudi publicat a la revista Nature Geoscience, aquestes variacions en el nucli de la terra ens afectaran de manera pràcticament imperceptible. "El que han descobert és una cosa que fa molt temps que passa i que, segons diuen, es repeteix cada 70 anys. Si no ens ha passat res fins ara, tampoc ens passarà en el futur", subratlla l'experta.

I afegeix que "el nucli trenca una mica més ràpid o una mica més a poc a poc, però continuarà rotant i sempre que tingui un moviment diferencial amb la resta de la Terra tindrem un camp magnètic bipolar". Aquestes són les conseqüències que tindrà:

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: