Logotip de Adolescents.cat

La regla 20-20-20 que t'ajudarà a fer front a la síndrome visual de les pantalles

per Redacció, el 23 de gener de 2023 a les 06:00
Actualment, passem la major part del nostre dia a davant de pantalles. L'ordinador, el mòbil, la tauleta, la televisió... s'han convertit en la nostra principal font d'entreteniment. Segons les dades del 2019 de la plataforma digital Empantallados, passem una mitjana d'11 hores diàries mirant una pantalla, una xifra molt impactant.

Aquest fet provoca que hi hagi cada cop més problemes de visió i molts oftalmòlegs asseguren que un alt percentatge de les seves consultes estan relacionades amb la síndrome visual de les pantalles, provocada per la brillantor d'aquestes i que pot causar sequedat, visió borrosa, ulls vermells i irritació.

 


Per reduir aquests símptomes, l'oftalmòleg Jeffrey Anshel va crear la regla 20-20-20. Aquesta consisteix a què quan estiguem davant d'una pantalla, cada 20 minuts haurem de mirar cap a una altra banda durant 20 segons i ho haurem de fer enfocant a una distància de 20 passos.

Amb aquest hàbit s'aconsegueix que els ulls no estiguin enfocant a distàncies curtes durant tant de temps i que puguin descansar. Per evitar la sequedat de l'ull, també es recomana pestanyejar amb freqüència i així produir alguna llàgrima o col·locar les pantalles a una distància d'entre 50 centímetres i un metre dels ulls. També és important tenir la brillantor el més baixa possible.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: