Logotip de Adolescents.cat

Malalties de transmissió sexual que pots contraure a través del sexe oral

per Redacció, el 31 de desembre de 2022 a les 06:00
Les infeccions de transmissió sexual s'han convertit en un greu problema. L'any 2019 es van diagnosticar a Espanya més de 16.000 casos d'ITS. Al contrari del que moltes persones creuen, a través del sexe oral també es poden contraure infeccions i poden afectar a qualsevol persona que mantingui sexe oral amb algú que tingui alguna ITS als seus genitals (vagina, penis o anus) o a la boca-gola.

Així doncs, si una persona té una infecció en alguna d'aquestes zones, podrà transmetre-la a la boca-gola de l'altra persona. Les malalties que es poden transmetre són la clamídia, la gonorrea, sífilis, herpes genital, VPH i el VIH. A més, la majoria d'aquestes ITS no solen presentar cap símptoma. La clamídia, per exemple, es mostrarà amb un simple dolor de gola.


En el cas de les dones, algunes infeccions poden produir un augment de la secreció vaginal i, fins i tot, mal en orinar. En els homes, els símptomes solen ser més visibles. Cal tenir present que la infecció més comuna és la clamídia i si es nota algun símptoma cal acudir ràpidament al ginecòleg. Si no, les dones podrien arribar a patir una malaltia inflamatòria pelviana.

Les persones que estiguin infectades de forma boca-gola poden contagiar la malaltia en realitzar sexe oral i també poden desenvolupar un càncer d'orofaringe. Els herpes genitals poden contagiar-se dels llavis als genitals i solen manifestar-se en forma d'ampolla o de ferida als llavis.


El virus del papil·loma humà, VPH, que es porta als genitals també es pot contagiar a les zones de la boca-gola i als genitals. A més, en el pitjor dels casos, pot provocar càncer de coll. Per tant, el més important sempre serà protegir-se contra aquest tipus d'infeccions com pot ser amb l'ús de preservatius tant per a relacions orals com vaginals.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: