Logotip de Adolescents.cat

Què és el power walking i per què cada cop més joves el practiquen

per Redacció, el 26 de desembre de 2022 a les 06:00
La quantitat d'esport que fas condiciona la massa muscular que vas perdent amb els anys i també la velocitat en què envelleixes. Però, al contrari del que molta gent creu, no és necessari realitzar activitats esportives exigents per tenir més salut, sinó que amb caminar hi ha suficient.

El power walking és precisament això, una caminada ràpida diària que t'ajuda a activar el teu organisme. És un entrenament de baixa intensitat molt saludable que consisteix a caminar ràpid donant passes petites. Se sol relacionar amb les persones grans, però que cada cop més joves practiquen, ja que aporta molts beneficis tant a curt com a llarg termini.


Als Estats Units es va dur a terme una investigació científica on es va analitzar l'impacte del power walking en més 47.000 participants durant 7 anys. Les conclusions van ser que "afegir 10 minuts addicionals de caminada potent al dia augmenta la nostra esperança de vida i longevitat". De fet, el power walking pot prevenir fins a 111.000 morts a l'any.

Aquesta pràctica és molt més accessible i econòmica que una classe de gym i, a la llarga, té els mateixos beneficis. Al final del que es tracta és de trobar una activitat o un esport que et motivi i saber que, en cas que no el trobis, sempre pots sortir a caminar. A més, pots donar-li més o menys intensitat, segons el que et demani el cos.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: