Logotip de Adolescents.cat

Què són els segons de traspàs i per què s'eliminaran a partir de l'any 2035

per Redacció, el 8 de gener de 2023 a les 06:00
Científics i representants governamentals han decidit que l'any 2035 s'eliminaran els segons de traspàs. Aquests, de manera similar que els anys de traspàs, s'han anat agregant de manera periòdica als rellotges durant mig segle per compensar la diferència entre el temps atòmic exacte i les variacions en el temps de rotació de la Terra sobre el seu eix i així garantir el Temps Universal Coordinat (UTC).

El temps que triga el planeta a rotar sobre el seu eix varia cada cert temps degut a l'atracció de la lluna, la qual cosa provoca una descompensació entre els dos sistemes de temps. És per això que des de l'any 1972 afegim un segon de traspàs al temps astronòmic cada vegada que la bretxa entre ells arriba als 0,9 segons, cosa que passa de manera impredictible.


La sincronització del temps és vital per moltes aplicacions militars, operacions financeres i sofisticades tecnologies. La descompensació podria causar problemes per a una varietat de sistemes que requereixen un flux de temps exacte i ininterromput, com ara la navegació per satèl·lit, el programari, les telecomunicacions, el comerç i, fins i tot, els viatges espacials.

La rotació de la Terra, però, s'ha accelerat des del 2020 i per aquest motiu el segon de traspàs es pot tornar contraproduent. Deixarem d'afegir-lo a partir del 2035, però encara no s'ha decidit durant quant de temps. Alguns científics demanen que no se'n torni a afegir cap més almenys durant el proper segle.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: