Logotip de Adolescents.cat

5 coses que t'agradarà saber abans d'anar a dormir

per Redacció, el 17 de desembre de 2022 a les 06:00
Sabem que no et canviaran la vida, però si ets una persona una mica curiosa, t'agradarà conèixer aquestes 5 curiositats abans d'anar a dormir.
 
 


Versió sense playbuzz
Procedent del llatí (salarium), el terme salari té les seves arrels a la paraula sal. A l'època de l'Imperi Romà, als soldats i funcionaris públics se'ls pagava amb sal, un producte molt valuós i apreciat. Aquests paquets de sal rebuts, i que després eren utilitzats com a moneda de canvi, rebien el nom de salarium, terme que va derivar a la paraula salari tal com l'entenem avui.

Les espelmes van començar a fabricar-se amb greixos animals i també vegetals pel que també podien ser comestibles, de fet existeixen escrits en què s'explica que soldats, quan passaven gana, s'alimentaven amb espelmes. Els guardians de fars britànics que estaven aïllats diversos mesos, també acabaven menjant-se les espelmes.

La pell clara va aparèixer fa només 20.000-50.000 anys. Quan els humans de pell fosca van migrar a climes més freds i van anar perdent gran quantitat de melanina va ser quan es creu que la pell clara va aparèixer.

El cor d'un home té un pes d'uns 280 g i el d'una dona d'uns 225 g. Per compensar la mida més petita, el cor d'una dona batega més ràpid que el de l'home. Concretament, uns 78 batecs per minut, 8 vegades més ràpid que un home adult.

Els cactus tenen pinxos per defensar-se dels animals que volen mossegar-los per beure l'aigua que tenen al seu interior i, en el cas dels que tenen moltes d'espines fines i blanques, per protegir-se del sol i mantenir així la bona temperatura i no deshidratar-se.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: