Logotip de Adolescents.cat

Com superar l'obsessió pel teu crush

per Redacció, el 5 de desembre de 2022 a les 06:00
Si tens un/a crush és possible que et passis el dia pensant en ell/a. Mires si ha penjat alguna instastory, si t'ha escrit, et preguntes què estarà fent... Sovint es converteix en una obsessió i, si no aprens a controlar-la, et pot passar factura.

És important, per tant, saber frenar aquests pensaments i no donar-li més importància de la que té. Recorda que aquest enamorament és un engany de les teves hormones i practica sempre la norma 90-10. És a dir, recorda que el 90% de la teva autoestima depèn de tu i només el 10% de l'exterior. Per tant, no deixis que el teu o la teva crush tingui més poder que aquest.


Segurament també hauràs notat que la teva veu crítica interior està més pesada que de normal. Jutja cada acte que fas i et fa dubtar de si has fet bé: "no li hauries d'haver contestat això", "ara pensarà que estàs massa a sobre seu/va"... Aquesta veu pot ser molt esgotada i has d'aprendre a controlar-la. Un truc és practicar el mindfulness cada cop que aparegui i centrar-te únicament en el que estàs fent.

Molts cops aquesta veu apareix en forma d'ansietat i et fa pensar en "què passaria si...". En aquest cas entregat a la incertesa i sigues conscient que no podràs saber mai què passarà en el futur. Si aconsegueixes tenir clar que hi ha coses que estan fora del teu control com, per exemple, la reacció d'una persona, podràs estar més relaxat/da i, per tant, fluir més.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: