Logotip de Adolescents.cat

La polèmica escena d'abús psicològic a La Isla de las Tentaciones

per Redacció, el 5 de desembre de 2022 a les 06:00
Els comportaments dels participants de "La Isla de las Tentaciones" destaquen per ser un exemple del que no has de fer mai a la teva relació. I recentment a la "foguera d'emergència" entre dos dels participants, Ana i Cristian, s'ha pogut observar una escena de gaslighting.

El gaslighting és un tipus d'abús psicològic que consisteix a intentar que una persona dubti del seu propi raonament i judici mitjançant una manipulació. Sovint es presenta una realitat alternativa, desacreditant l'opinió de l'altra persona i fent-la dubta, fins i tot, del que ha vist. Això va destruint a poc a poc la confiança i l'autoestima de la víctima, a més de fer que quedi atrapada en aquesta relació.


L'Ana i en Cristian van decidir participar en el programa perquè ella volia posar a prova la seva relació. L'Ana, a les primeres fogueres, va poder veure com la seva parella es liava amb dues noies més i mantenia relacions sexuals amb una d'elles. En aquell moment l'Ana va demanar marxar del programa, però no la van deixar marxar sense abans realitzar una "foguera de confrontació" amb en Cristian.
 
La psicòloga jurídica @heleven_ va decidir comentar aquesta conversa a través del seu Twitter. Observem com a l'inici de la conversa, l'Ana estava enfada amb en Cristian pel que havia passat, però, a causa de la manipulació d'ell, ella acaba creient que l'únic que ha passat és que s'ha fet un petó amb una noia i que no és tan greu. De fet, li diu que ha demostrat que l'estima perquè ha sabut frenar la situació i que no anés a més.
 
Aquest és un cas de violència masclista i psicològica i cal deixar de normalitzar-ho. Un recurs del gaslighting és sostenir la mentida durant tota la conversa i anar-la intercalant amb missatges d'amor, que és precisament el que ha fet en Cristian. Fins i tot ha comparat les seves accions amb les de l'Ana, que no ha fet mai res amb cap noi. 

Us deixem tot el fil de Twitter:
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: