Logotip de Adolescents.cat

El partit d'avui del Mundial a Qatar marcarà un abans i un després a la història del futbol, per què?

per Redacció, el 1 de desembre de 2022 a les 06:00
El partit d'aquest dijous entre Costa Rica i Alemanya marcarà un abans i un després a la història del futbol. Stephanie Frappart arbitrarà al partit i es convertirà en la primera dona a arbitrar a un Mundial, juntament amb la brasilera Neuza Back i la mexicana Karen Díaz Medina.

La Stephanie, una dons francesa de 38 anys, ja ha participat en el Mundial com a quarta jutge dels partits de Mèxic-Polonia i Portugal-Ghana, però ara farà un pas més enllà liderant el partit.

 
Actualment, al Mundial de Qatar hi ha 6 dones que actuen com a jutges als partits. Entre elles les àrbitres principals són Stephanie Frappart, Salima Mukansanga de Rwanda i Yoshimi Yamashita del Japó i les seves assistents són Neuza Back del Brasil, Karen Díaz Medina de Mèxic i Kathryn Nesbitt dels Estats Units.

La francesa nascuda a la Valle de l'Oise a França està al món del futbol des dels 13 anys, l'any 2014 va debutar com a la primera dona àrbitre de la segona divisió francesa i amb l'edat de 38 anys ha aconseguit posicionar-se com a pionera femenina.
 
"Vaig jugar a futbol, però també volia aprendre sobre les lleis del joc, així que vaig començar a arbitrar i vaig continuar jugant i arbitrant fins als 20 anys, quan vaig haver de prendre una decisió. En aquell moment, les estructures de futbol femení encara s'estaven desenvolupant, així que vaig sentir que seria millor per a mi continuar com a àrbitre", va explicar a una entrevista.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: