Logotip de Adolescents.cat

La nova i sorprenent explicació del déjà-vu

per Redacció, el 8 de desembre de 2022 a les 06:00
Tots hem tingut un déjà-vu algun cop a la vida. Hem sentit que ja hem viscut abans una experiència i que l'estem revivint, com si haguéssim tornat al passat per un moment. Durant dècades aquesta sensació va ser inexplicable, però el filòsof Émilie Boirac va trobar una explicació l'any 1876.

Un grup d'investigadores de la Universitat Estatal de Colorado van replicar aquesta experiència en un estudi gràcies a la realitat virtual. Es van basar en "una hipòtesi antiga que suggeria que un déjà-vu passa quan hi ha una semblança espacial entre una escena actual i una escena no recordada a la teva memòria".


Així doncs, van submergir als participants de l'estudi en escenaris molt similars entre ells fins a aconseguir que tinguessin un déjà-vu. La conclusió va ser que aquesta experiència té lloc quan la similitud entre un espai i un altre no és prou intensa com perquè es reconegui la semblança. És a dir, si ets capaç de relacionar la similitud d'un espai o experiència amb una altra de concreta, no tindràs un déjà vú.

Hi ha molts factors que poden contribuir a fer que una escena o una situació et resultin familiars. La il·luminació, els aromes, el to de veu... Si tot això provoca una sensació de similitud dèbil, probablement tindràs un déjà-vu​.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: