Logotip de Adolescents.cat

Què és el sexe eficient i quins efectes té?

per Redacció, el 29 d'octubre de 2022 a les 06:00
A mesura que va avançant una relació, el sexe canvia. Es va tornant més eficient perquè amb el temps vas coneixent a l'altra persona i descobrint què li agrada. Arriba un moment en què ja saps exactament el que has de fer per fer gaudir a la teva parella. Però això que pot semblar divertit, en realitat té alguns inconvenients.

Com explica la terapeuta sexual Petra Zebroff a Psychology Today, "un cop hem après els patrons del nostre amant, podem caure a la rutina i anar directament a aquests patrons". Això és ideal si el que busques és arribar a l'orgasme ràpidament, però el sexe és molt més que això. "Algunes persones que han tingut relacions sexuals eficients durant anys poden perdre el desig del tot, però quan investigues més a fons descobreixes que no han perdut el desig de tenir relacions sexuals en si, sinó el desig de tenir el tipus de rutina sexual eficient a què han caigut".


A tothom li agrada arribar a l'orgasme, però si la teva parella fa que et corris molt ràpid, es redueix el temps en què sents plaer. A més, es perd intensitat en l'orgasme, ja que com indica l'especialista "l'estimulació perllongada pot conduir a orgasmes perllongats i més intensos o orgasmes múltiples en les dones". Improvisar és una bona manera de provar coses noves i allargar el moment de plaer.

Tot i que el sexe ràpid pot ser molt bona opció per quan es té poc temps, "la majoria de les persones anhelen el tipus de sexe que van tenir a l'inici de la relació". Però es pot recuperar, simplement cal tenir temps i ganes d'experimentar i jugar.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: