Logotip de Adolescents.cat

Coqueteja o no? Com saber quina intenció hi ha al darrere

per Redacció, el 28 d'octubre de 2022 a les 06:00
Flirtejar és un dels comportaments que més ens diverteix segons la ciència i hi ha 6 motius pels quals ho fem:

 Per facilitar una trobada sexual
 Per avançar en una relació romàntica ja existent
 Per entretenir-nos
 Per explorar el potencial d'una nova relació romàntica
 Per augmentar la nostra autoestima
 Per aconseguir que algú faci alguna cosa per nosaltres

Com veus, el motiu d'un flirteig no sempre està relacionat amb un objectiu sexual o amorós. Hi ha persona a qui, simplement, els agrada agradar i utilitzen el flirteig com una manera de divertir-se. Això és molt comú i segons la psicòloga i sexòloga Silvia Sanz, "l'ideal és que ambdues parts desitgin el mateix i puguin jugar a seduir-se mútuament i entre tots dos decidir fins on volen arribar o parar".

Hi ha persones que consideren el flirteig com una part de la seva personalitat. No ho fan amb cap intenció sexual ni romàntica, simplement els surt parlar d'una manera més afectuosa i coqueta. És una forma divertida de pujar l'autoestima i és per això que a tanta gent ho fa, perquè "l'ego s'infla una mica quan sent afalacs".

Aquesta tendència, però, també pot portar malentesos i problemes. Els homes solen interpretar el flirteig com un senyal d'interès sexual en major mesura que les dones. "És habitual que es generin situacions confuses, ja que és difícil identificar i diferenciar el joc de la seducció amb la simpatia o l'amabilitat. El risc no desapareix fins que no s'expressa clarament allò que cadascú desitja", assegura la psicòloga Silvia Sanz.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: