Tot i que sigui difícil de creure, hi ha un múscul al braç que no tothom té. Es tracta del
múscul palmar llarg i, segons un estudi de l'Hospital Nacional de Singapur, al voltant del 15% dels humans no el tenen. Això no depèn del gènere ni de la mida del cos, sinó que simplement hi ha persones que no l'han desenvolupat.
L'explicació de la seva desaparició està en l'evolució i l'evidencia científica revela que el palmar llarg és un múscul comú a l'arbre genealògic dels primats. Com expliquen des de Bussines Insider, "espècies com els orangutans continuen utilitzant aquest múscul, caracteritzat per un ventre curt i intercalat entre els músculs flexor radial del carpó i flexor ulnar del carpó".
Alguns ximpanzés i goril·les tampoc el tenen. Segons la ciència, això és degut al fet que
com no s'utilitza, ha desaparegut. En el cas dels éssers humans, segons expliquen des de Genetics Society of America,
el desús d'aquest múscul va ser degut al desenvolupament del polze oponible i al grup de músculs tenar.
Antigament, el palmar llarg
s'utilitzava per escalar els arbres amb més facilitat i, per tant, era necessari per a la supervivència. Avui dia, però, ja no és necessari i el percentatge de persones que el tenen varia segons la regió. Si vols comprovar si tu el tens,
posa el teu braç en una superfície plana, amb la palma de la mà cap amunt i junta el dit polze amb el petit. Si pots veure el tendó sobresortir per sota la pell, vol dir que el tens.