Logotip de Adolescents.cat

Què és l'otretat i com afecta al desig sexual?

per Redacció, el 7 d'octubre de 2022 a les 06:00
A mesura que avança una relació, el ritme sexual va decaient. T'agradi o no, és una realitat i forma part del procés natural de les parelles. Però hi ha certes coses que es poden fer per intentar mantenir el desig sexual i totes consisteixen amb l'otretat.

Com explica el psicòleg i genetista Arash Emamdeh, experimentes otretat quan "sents que estàs aprenent coses noves o coses úniques sobre la teva parella romàntica". Quan la perceps com a diferent. Al final t'acostumes a passar tant de temps amb aquesta persona que deixes de percebre-la com una persona diferent de tu.


Segons una investigació duta a terme per psicòlogues canadenques, "el desig sexual també requereix d'alts nivells d'otretat, la distancia psicològica que et permet veure a la teva parella d'una manera nova i aprendre coses interessants sobre ella". Si us veieu com una cosa indiferenciable deixareu d'admirar l'otretat, però aquesta sempre hi és.

"Les persones no només necessiten sentir-se connectades i íntimes, sinó també experimentar-se a si mateixes com a individus diferents, autònoms i competents", diu el psicòleg Arash. Per tant, és molt important que us quedeu atrapats en un "nosaltres", ja que percebre a una persona com a independent, augmenta l'atractiu.


Finalment, el psicòleg recomana realitzar activitats d'autoexpansió, és a dir, fer coses que us facin percebre a l'altra persona com un individu autosuficient. Podeu provar nous hobbies, anar de viatge, aprendre coses junts o relacionar-nos amb noves persones. Es tracta de veure la teva parella com algú diferent.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: