La pastisseria Canal, de Barcelona, ha estat per tercera vegada la guanyadora del premi al millor croissant artesà de mantega d'Espanya, que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona.
El seu croissant s'ha endut la màxima puntuació dels experts en diferents aspectes com
el gust, l'alveolat, el fullat, el color, el format i l'acabat. També va guanyar les edicions del 2016 i el 2019, i el jurat els ha tornat a concedir el prestigiós guardó, valorat en 1.000 euros.
La pastisseria Canal va ser
fundada l'any 1970 per Xavier Canal i actualment la dirigeix el seu nebot Lluís Estrada. Té dues botigues, una a Muntaner i l'altra a Calvet. L'encarregat de la pastisseria és en
Toni Vera, que va començar a estudiar Química i va acabar formant-se durant cinc anys al Forn Bertran Mar, a més de Budó i Comes.
Segons explica Vera, el secret de l'elaboració d'aquest croissant és
"actitud, amor i dedicació". I és que cada peça del croissant és una feina d'equip i es triga 48h a fer el croissant. El procés inclou la prefermentació, la laminació de les capes de mantega i massa i, finalment, la cocció.