Logotip de Adolescents.cat

T'has enamorat i tens parella? Això és el que has de tenir en compte

per Redacció, el 1 de desembre de 2023 a les 06:00
Que aparegui algú a la teva vida capaç de despertar-te sentiments és una de les coses més boniques que et poden passar, però la cosa es complica quan tens parella.

Tot i que creguis que mai et passarà, és possible que algun dia aparegui algú a la teva vida que et faci replantejar si realment vols estar amb la teva parella actual. Pot començar com una simple amistat, però si sents que la química va creixent fins al punt que no pots parar de pensar en ell/a, haurà arribat l'hora de valorar què t'està passant.


El primer que cal fer és no precipitar-se. Els pensaments són legítims i no t'has de culpar per això. Sentir connexió amb algú nou pot fer que tornis a experimentar les papallones a l'estómac i l'adrenalina de la primera etapa. Però això acaba quan la relació evoluciona i, per tant, has de tenir clar que el que sents ara no serà per sempre. Al final, es tracta que la teva parella et transmeti pau, i l'enamorament està ple de moments d'estrès i angoixa que amb el temps s'esfumen.

També t'has de plantejar si realment t'agrada aquesta persona o si l'has idealitzat. Molts cops ens enamorem del personatge que creem al nostre cap i no sempre s'ajusta a la realitat. És difícil conèixer els defectes i vulnerabilitats d'una persona que fa poc que coneixes i arriscar-se a deixar una relació on estàs bé per aquesta persona pot ser perillós.


Per tant, abans de prendre una decisió, valora com estàs amb la teva parella. Potser pillar-te per una altra persona és un indicador de què la relació no funciona. Si sents que han disminuït les mostres d'afecte i els moments íntims i notes que alguna cosa ha canviat, el primer que has de fer és comunicar-te amb la teva parella. Un cop fet aquest pas, hauràs de valorar i prendre una decisió.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: