Logotip de Adolescents.cat

La clau per no perdre amistats amb els anys

per Redacció, el 22 de novembre de 2023 a les 06:00
Mantenir les amistats és fàcil durant, aproximadament, els primers 25 anys de vida. Saps que els teus amics i amigues estan allà, al teu costat. Però a mesura que van passant els anys, la vida va posant obstacles que pocs són capaços de superar. I és que quan et fas gran és normal distanciar-te de les amistats. Vulguis o no, cadascú fa la seva vida i és més difícil trobar moments per veure-us. Però avui et portem l'ingredient clau que t'ajudarà a conservar les amistats: l'escolta mútua.

Com explica l'experta en relacions Randi Levin, "el tret principal que encén i sosté les amistats és la capacitat d'escoltar-se els uns als altres". Es tracta de mostrar interès en com se senten els teus amics i amigues i donar el teu suport sempre que el necessiten. No és tan important com de bé sou capaços de passar-ho junts, sinó la profunditat del vincle que genereu.


"Res no és més valuós al món actual que la veritable connexió: les xarxes socials han diluït la definició d'amistat de la societat, per la qual cosa és encara més important seleccionar i cultivar amistats sòlides i contínues que afegeixin substància genuïna, significat i conversió intel·ligent a la teva vida" i, per aconseguir-ho, l'escolta activa s'ha de basar en la comprensió i l'empatia.

Si fas això, aportaràs felicitat als teus amics i, segons un estudi, també els faràs estar més sans. Com apunten des de BestLife, "l'acte d'envoltar-nos d'amics que ens escolten activament quan parlem i ens desfoguem pot ajudar a desenvolupar la resiliència cognitiva", la qual cosa protegeix de malalties com la demència o l'Alzheimer.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: