Logotip de Adolescents.cat

El motiu pel qual acabaràs amb algú igual que tu

per Redacció, el 17 de novembre de 2023 a les 10:00
Segons la ciència, passaràs la resta de la teva vida amb algú amb el mateix valor de parella que tu. És a dir, amb algú amb qui tens una aparença física similar i comparteixes molts aspectes de la personalitat, habilitats interpersonals, valors, estatus i recursos.

Molts estudis han demostrat aquesta teoria d'emparellament. Un exemple és aquest estudi publicat a la revista especialitzada Personality and Social Psychology Bulletin on van participar 200 persones. En ell, es va demanar als participats que es creessin un perfil a una aplicació per lligar i que l'utilitzessin amb normalitat. Es va observar que els participants més atractius estaven interessats en persones amb un alt valor de parella, mentre que els menys atractius buscaven a persones de menor valor.


Tot i això, la realitat és que els participants de menor valor volien lligar amb les de major valor, però no ho feien. Alguns no feien el pas per por a ser rebutjats i, els que ho feien, no rebien la resposta que esperaven. Com si hi hagués alguna cosa que fes que només poguessin lligar amb gent del seu mateix valor.

Aquest fet, en realitat, és molt bon senyal. Com explica el psicòleg Lewandowski, quan els membres d'una parella tenen el mateix valor, tenen millors relacions. "Específicament, van informar de tenir millors relacions sexuals, viure interaccions més freqüents i romandre junts per més temps". 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: