Logotip de Adolescents.cat

5 històries que no coneixies i et tornaran la fe en la humanitat

per Redacció, el 11 de setembre de 2022 a les 06:00
Hi ha històries, siguin protagonitzades per persones famoses o per gent anònima, que val la pena conèixer. Històries de bones acciones que retornen la fe en la humanitat aquells dies en què estàs desanimat/da. Te'n portem algunes: 

 


Versió sense playbuzz

Durant l'holocaust, els metges Eugeniusz Sławomir Łazowski i Stanislaw Matulewicz van inventar-se que hi havia una epidèmia de tifus en algunes zones de Polònia per tal d'evitar que s'emportessin la gent als camps de concentració. Van salvar uns 8.000 jueus.

Charles Joughin, un dels xefs del Titanic, va ajudar a pujar als vaixells salvavides les persones que es volien quedar a l'embarcació perquè els feia por moure's. Però això no és tot, abans que el transatlàntic s'enfonsés, es va dedicar a buscar cadires i tirar-les al mar perquè aquells que no eren a una barca, es poguessin agafar a alguna cosa i flotar. Va sobreviure.

The Beatles, un dels grups més influents de la història de la música, van ajudar a lluitar contra el racisme negant-se a actuar en tots aquells concerts on se separassin les persones per qüestions d'origen. De fet, una de les clàusules del seu contracte és que prohibien als organitzadors dels espectacles segregar al públic per raons de raça. 

Ruth Bader Ginsburg, coneguda per la seva lluita per la igualtat de gènere, va ser una de les primeres dones a llicenciar-se en Dret a Harvard. Metre feia tercer de carrera el seu marit, que també estudiava amb ella, va ser diagnosticat amb càncer. Ella no només es va fer càrrec dels fills que tenien, sinó que va seguir assistint a classe i agafant apunts pels dos. Va ser jutgessa de a Cort Suprema dels Estats Units.

El 2017 Brennon Jones, de 29 anys i nascut a Filadèlfia, va començar un projecte anomenat "Haircuts 4 Homeless" : rentava i tallava els cabells a persones sense sostre gratuïtament perquè els fos més fàcil trobar feina. La seva bona acció va cridar l'atenció al propietari d'una perruqueria, el qual li va cedir el local perquè pogués continuar amb la seva feina.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: