Logotip de Adolescents.cat

Què són les relacions parasocials?

per Redacció, el 25 d'agost de 2022 a les 06:00

Avui en dia és molt usual mantenir relacions parasocials, segur que la majoria de nosaltres en algun moment o altre n'hem mantingut una sense saber-ho. Aleshores, què són les relacions parasocials?

Doncs aquestes relacions consisteixen a mantenir una comunicació unidireccional amb algú, normalment cap a un famós. La persona obrirà al famós i li explicarà coses del seu dia, li farà preguntes, el convidarà a alguna festa, etc.; però generalment no obtindrà resposta. Aquesta persona està creant una relació del no res, però aquesta no l'omple com ho fa una relació bidireccional.


Això s'ha vist incrementat amb les xarxes socials, ja que els influencers fan partícips als seus fans del seu dia a dia, els expliquen el que els hi passa i els fan sentir com un amic més, en la majoria de casos. Hi ha persones que aleshores connecten amb el famós i intenten comunicar-se amb ell/a, normalment sense èxit.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: