Logotip de Adolescents.cat

Així és la «petite mort» o l'orgasme femení més intens

per Redacció, el 27 d'agost de 2022 a les 06:00
Segurament alguna vegada heu sentit parlar de la "petite mort" (la petita mort), un concepte que fa referència a l'estat de desmai o defalliment que senten algunes persones amb vagina després d'haver arribat a l'orgasme.

Per a molts es tracta només d'un mite, però existeixen evidències científiques per defensar que aquest fenomen potser sí que és real.


mac miller love GIF
Primer de tot cal aclarir que quan s'ha arribat a l'orgamse, les persones viuen un període refractari, un estadi cerebral que provoca un estat d'hipersensibilitat, relaxació i somnolència. Ara bé, hi ha qui ho experimenta tan intensament que després del clímax nota com una mena de desmai: la "petite mort".


Hi ha alguns estudis que han analitzat aquest moment amb diverses proves de seguiment de l'activitat cerebral. El que succeeix és que les terminacions nervioses de la zona estimulada a intensitat i ritme alts envien tants impulsos al cervell que l'amígdala, el cerebel... comencen a alliberar dopamina, endorfines i oxitocina.

Quan es dona l'orgasme, el cervell posa tot el seu focus en això i s'inhibeix la zona frontal, la de la consciència. És a dir, no és que l'orgasme disminueixi l'activitat cerebral i per això es produeix el desmai, sinó tot el contrari. Hi ha tanta activitat que prioritza l'atenció al plaer sobre la consciència. Creus que has experimentat mai la "petite mort"?


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: