Logotip de Adolescents.cat

Què són les micromanipulacions i com detectar-les

per Redacció, el 27 d'agost de 2022 a les 06:00
Hi ha molts tipus de manipulacions i algunes d'elles són molt difícils de detectar. Aquest és el cas, precisament, de les micromanipulacions.

Segons els experts d'Una Mente Maravillosa, les micromanipulacions són conductes intencionals orientades a alterar l'equilibri emocional d'una persona per a tenir el control sobre ella. Les persones que les duen a terme acostumen a utilitzar l'empatia de l'altre per a desgastar-los psicològicament.

Com es duen a terme les micromanipulacions?


Les persones que fan servir aquest tipus de manipulació, utilitzen diverses estratègies. Per exemple:

 Et fan sentir la persona més especial del món: ho fan per tenir la teva confiança i administració per a després poder exercir cert control sobre tu.

 "Has fet això...però et perdono": la persona que manipula et farà creure que li fas mal i no te n'adones. Pot dir, per exemple, que t'oblides de les coses que dius, que no tens en compte les seves necessitats...La seva estratègia és senzilla: primer et tira en cara suposats errors per a després perdonar-te i generar-te un sentiment de culpa.

 El victimisme: es tracta d'una de les estratègies típiques de la manipulació. Amb frases subtils com: "Jo faria això per tu ,però si tu no, doncs és cosa teva"...se situen com a víctimes per a fer-te sentir culpables i així aconseguir els seus propòsits.

texting text me GIF by dani

Micromanipulacions en els missatges de WhatsApp


Les persones que fan servir les micromanipulacions acostumen a utilitzar el WhatsApp com una eina més. Segons Una Mente Maravillosa hi ha dues estratègies recurrents:

 Quan estàs esperant un missatge seu, t'envien un escrit i després l'esborren i ho repeteixen diverses vegades, creant-te inquietuds i dubtes.

 Quan t'enfades amb ells per alguna cosa, en comptes de parlar-ho, et bloquegen directament o et deixen de respondre per fer-te sentir malament.

Si detectes aquest tipus de comportaments i et notes menys motivat, amb menys autoestima, més preocupat...ves amb compte perquè podries estar sent víctima de manipulació. És important que expressis com et sents a les persones del teu entorn i, si cal, que demanis l'ajuda d'un expert/a.





Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: