Logotip de Adolescents.cat

Els científics estan desconcertats perquè la Terra gira cada cop més de pressa

per Redacció, el 11 d'agost de 2022 a les 06:00
Els científics han descobert que la Terra està girant més de pressa del normal i no saben el perquè. S'han registrat dos dies inusuals en què el nostre planeta ha trigat menys de 24 hores en girar sobre el seu propi eix: el 29 de juny i el 26 de juliol del 2022, establint un rècord de velocitat d'1,29 mil·lisegons per davant de la rotació diària estàndard.

Tot i que pot semblar una diferència insignificant, si aquest fenomen es manté durant molt de temps, podria tenir un impacte enorme en molts aspectes de la nostra vida. Els científics haurien de tornar a sincronitzar els rellotges del món per tal que s'ajustin a la velocitat de la Terra. Seria similar al que passa amb els anys de traspàs, que cada 4 anys hi ha un 29 de febrer per poder reordenar les coses. Tot i que en aquest cas la situació seria una mica més caòtica.


Així doncs, si s'eliminen fraccions de segons dels nostres rellotges per alinear-nos tots amb l'hora de la Terra, es podrien col·lapsar totes les interfícies dels ordinadors. Això podria donar lloc a un fenomen similar al de l'època del Millenium Bug l'any 2000, amb el que es podrien crear interrupcions, caigudes i bloquejos del sistema en cadena a tot el món. A més, també es veurien afectats els GPS, ja que els 31 satèl·lits que orbiten i regulen el seu funcionament tes podrien espatllar.

No se sap amb certesa, però hi ha tres teories que podrien explicar aquest fenomen: el desglaçament dels casquets polars a conseqüència del canvi climàtic, les agitacions imprevisibles del nucli terrestre i el "bamboleig de Chandler": petites oscil·lacions degudes a l'esfericitat no perfecta de la Terra que tenen l'efecte de desplaçar cíclicament l'eix de rotació de la Terra entre 3 i 4 metres del Pol Nord amb un període de 433 dies.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: