Logotip de Adolescents.cat

Com superar l'agrafòbia: la por a ser víctima de violència sexual

per Redacció, el 14 d'agost de 2022 a les 06:00
L'agrafòbia és la por intensa de patir qualsevol tipus de violència sexual, des d'assetjament fins a una violació. La vida de les persones que pateixen aquesta fòbia gira entorn d'aquesta por i els pot arribar a produir una ansietat extrema.

Els motius pels quals una persona pot patir agrafòbia poden ser dos:
  1. Haver estat víctima de violència sexual i, per tant, patir estrès posttraumàtic. En aquest cas, es té por que torni a succeir el mateix i l'ansietat apareix com a resposta a qualsevol estímul que faci recordar a la víctima el moment viscut.
  2. Haver sigut testimoni de violència sexual per part d'una familiar, amiga o, fins i tot, desconeguda.
Segons la Macroenquesta de Violència contra la Dona del Ministeri d'Igualtat, a Espanya gairebé 3 milions de dones han patit algun tipus de violència sexual en algun moment de la seva vida.


Cada dia apareix alguna notícia relacionada amb assetjament, abús i agressions sexuals. El problema, però, és que sempre que apareix un cas de violència sexual, s'intenta responsabilitzar a les dones i acaben adoptant actituds de prudència per por a ser les properes víctimes.

Tot i que algunes persones pateixen els símptomes de l'agrafòbia en situacions molt concretes com quan tornen soles a casa, quan estan de festa o quan passen per davant d'un grup d'homes, hi ha altres que els pateixen diàriament, sense motiu aparent.


A vegades aquesta por racional acaba derivant en conductes irracionals. Si aquesta fòbia t'està afectant en el teu dia a dia i et genera ansietat, aïllament i pànic, és recomanable acudir a teràpia.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: