Logotip de Adolescents.cat

Quant temps tardem realment a enamorar-nos?

per Redacció, el 8 d'agost de 2022 a les 06:00
Alguna vegada t'ha passat que fa poc que coneixes a una persona i ja estàs pensant en la paraula t'estimo, tot i que no t'atreveixes a dir-la per por que l'altra persona pensi que vas massa ràpid? Realment pots estar enamorada quan just estàs començant a conèixer a la persona?

Tot això depèn de cada persona, les circumstàncies i l'entorn el que es trobin; cada persona té una forma diferent de veure i viure l'enamorament, però que és realment estar enamorat? Ja que hi ha moltes persones que confonen aquest sentiment. 


"Enamorar-se és un procés d'entendre i arribar a estimar els valors, filosofies, història, desafiaments i excentricitats de tot un ésser humà", explica Jenni Skyler. És un procés que porta un temps, en el qual sents una proximitat i acceptes completament la forma de ser de l'altra persona.

Un estudi del 2011 publicat al "Journal of Personality and Social Psychology" diu que els homes pensen en confessar que estimen a l'altra persona passats 97 dies, en canvi, les dones poden tardar uns 149 dies a plantejar-se fer el pas i dir-li a la seva parella que l'estimen. També, diuen que els homes tendeixen a enamorar-se amb més facilitat que les dones; tot i això, hi ha estudis que diuen el contrari. Així que podríem dir que el temps que tardem estar enamorats depèn de cada persona, però que és un procés que porta un temps i no és qüestió de dies.


Si bé, és veritat que hi ha aspectes que poden fer que desenvolupem aquest sentiment més ràpidament. Per exemple, si ja manteniu relacions sexuals, ja que es crea un vincle d'intimitat abans. També passa el mateix si inconscientment aquella persona ens recorda als nostres pares, ja que aleshores ens transmeten un sentiment de familiaritat i seguretat fent-nos sentir més propers a ells en menys temps.

Aleshores, existeix l'amor a primera vista? Normalment, en aquest cas confonem el sentiment d'amor amb atracció sexual molt forta cap a l'altra persona i pot ser que al cap d'un temps aquesta atracció s'acabi convertint en amor. Tot i això, segons un estudi del "Journal of sexual Medicine" hi ha casos en els quals les xarxes cerebrals del cos associades amb l'amor poden activar-se en qüestió de segons.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: