Logotip de Adolescents.cat

La perillosa tendència de TikTok que assegura acabar amb l'acne

per Redacció, el 29 de juliol de 2022 a les 06:00
Si t'agrada seguir els consells de bellesa que trobes a TikTok segur que has sentit a parlar de la loció de calamina. Molts usuaris de la plataforma afirmen que utilitzar-lo com a primer abans del maquillatge ajuda a assecar la pell grassa, reparar les cicatrius de l'acne i mantenir el maquillatge intacte durant moltes hores. Però realment és així?

Moltes persones han demostrat la seva eficàcia sota el hashtag #calamineprimer, el qual ja compta amb més de 3,5 milions de visualitzacions. Si bé és cert que aconsegueix que la pell es torni mate i elimina els granets i altres imperfeccions cutànies, molts dermatòlegs estan alertant dels efectes que pot tenir fer un ús excessiu del producte. I és que la loció de calamina pot empitjorar les condicions de la pell i causar danys a llarg termini perquè pot assecar la barrera cutània de la pell.


Així doncs, és recomanable utilitzar productes específics per acabar amb l'acne i oblidar aquesta tendència, ja que com explica la dermatòloga Azadeh Shirazi, utilitzar aquest producte com a primer pot provocar una "irritació greu i l'empitjorament de les cicatrius".

Què és la loció de calamina?

La loció de calamina està feta d'òxid de zinc, òxid fèrric i fenol. L'òxid de zinc és un astringent que pot ajudar a absorbir l'excés de greix i té un efecte matificant, tal com va explicar la dermatòloga. La loció de calamina s'utilitza per calmar les picades d'insectes, les canyelleres, les erupcions cutànies i les que poden causar les plantes verinoses. Tot i això, "la combinació de fenol amb un astringent com en la loció de calamina pot ser molt secant i irritant, cosa que pot danyar la barrera de la pell", va assegurar Azadeh Shirazi.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: