Logotip de Adolescents.cat

Canvi de nom al món de «Harry Potter» per les acusacions de transfòbia contra J.K. Rowling

per Redacció, el 22 de juliol de 2022 a les 08:54
El món fantàstic i literari de Harry Potter té centenars de milions de seguidors a tot el món. L'èxit de les històries del jove mag van permetre la seva autora, J.K. Rowling, crear tota una saga cinematogràfica, productes de marxandatge, parcs temàtics, turisme al voltant de les localitzacions de les pel·lícules... i fins i tot un esport. El quidditch, la pràctica que es juga entre les diverses faccions de Hogwarts, va saltar del llibre i la pantalla a la vida real des del 2005. Ara, però, els responsables de les principals associacions d'aquest esport han decidit que "ja no s'anomenaran així".

L'Associació Internacional de Quidditch (IQA), a més de diverses competicions i lligues de tot el món, han emès un comunicat en el qual asseguren que el canvi de nom arriba per dos motius principals: primer, es volen distanciar de manera categòrica de l'autora per la pluja d'acusacions i crítiques que ha sofert per part del col·lectiu LGTBIQ+ per les seves paraules transfòbes. El segon motiu, expliquen, és que la paraula "quidditch" està registrada per la companyia Warner Brothers i això no els permet expandir-se a nivell comercial.


Com es dirà a partir d'ara? A partir d'una enquesta feta a tot el planeta, la tria de la paraula que representarà el nou esport de competició dels mags serà "quadball", que descriu pràcticament a la perfecció la pilota oficial del joc, la quaffle. El quidditch es juga amb set persones per equip i segueix, amb les limitacions mortals, pràcticament totes les regles creades per Rowling.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: