Logotip de Adolescents.cat

Aquest producte que ha posat de moda TikTok pot arribar a ser perillós per a la salut

per Redacció, el 19 de juliol de 2022 a les 11:39
Embolicar-se en paper per perdre pes. Aquesta tendència es va posar de moda als anys 80 i ara, dècades després, s'ha tornat a fer viral a TikTok. En diversos vídeos publicats en aquesta xarxa social podem veure com usuaris d'arreu del món parlen dels beneficis del paper osmòtic.

De fet, es pot trobar en botigues online i, segons els seus fabricants, la seva composició a base de iode i algues marines tonifica, millora la cel·lulitis i aconsegueix que es perdi pes. Ara bé, és veritat?


Segons explica la doctora Ana Molina a El Confidencial, no, no ho és. S'ha demostrat que "l'única cosa que s'aconsegueix amb l'osmosi és una pèrdua de pes transitori causada per la suor, la qual es recupera quan ens hidratem".
 
@angelsmora6 #papelosmotico #lipoboost #g180pro #fatdown #abs #lipoblue ♬ X ÚLTIMA VEZ - Daddy Yankee & Bad Bunny


És a dir, el líquid que es perd es compensa en el moment en què tornem a beure. "El pitjor és que es genera un efecte d'hivernacle i irritació de la pell local". A més a més, segons assegura l'experta, es poden produir infeccions. Per tant, tant aquesta moda com d'altres de similars, com ara les mantes sauna que ha popularitzat Gwyneth Paltrow poden arribar a ser perjudicials per a la salut i cal evitar-les.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: