Logotip de Adolescents.cat

Demanen no consumir gelat de vainilla d'una marca molt popular

per Redacció, el 13 de juliol de 2022 a les 08:37
Alerta alimentària en un gelat de vainilla d'una marca molt popular. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha demanat no consumir el gelat de vainilla de Häagen-Dazs perquè s'ha detectat que conté òxid d'etilè, una substància que és cancerígena. 

L'alerta s'ha rebut a través de les autoritats franceses, i per ara no s'ha notificat cap cas a l'Estat. Es tracta de diferents lots i amb diferents dates de consum preferent del gelat de vainilla de 460 ml de la marca. Les persones que tinguin aquest producte a casa han de retornar-lo al punt de compra.

 
L'origen de la contaminació del producte es troba en l'extracte de vainilla de Madagascar que s'ha utilitzat per elaborar-ho. En concret, es tracta de les terrines dels lots 4146758, 4156565, 4157457, 4163546, 4169920, 4172653, 4167054, 4222694, 4240220, 4246885 4284604 i 4287990, mentre que les dates de consum preferent es troben entre el 15/07/2022 i el 16/05/2023.

L'AESAN, que depèn del ministeri espanyol de consum, també ha demanat que es verifiqui la retirada corresponent d'aquests productes de tots els canals de comercialització. No és el primer cop, de fet, que hi ha una alerta alimentària per òxid d'etilè. L'estiu passat, diverses marques de gelats, ja van retirar productes per la presència d'aquest component.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: