Alerta alimentària en un
gelat de
vainilla d'una marca molt popular. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha demanat no consumir el gelat de vainilla de
Häagen-Dazs perquè s'ha detectat que conté òxid d'etilè, una substància que és cancerígena.
L'alerta s'ha rebut a través de les
autoritats franceses, i per ara no s'ha notificat cap cas a l'
Estat. Es tracta de diferents lots i amb diferents dates de consum preferent del gelat de vainilla de
460 ml de la marca. Les persones que tinguin aquest producte a casa han de retornar-lo al punt de compra.
L'origen de la contaminació del producte es troba en l'extracte de vainilla de
Madagascar que s'ha utilitzat per elaborar-ho. En concret, es tracta de les terrines dels
lots 4146758, 4156565, 4157457, 4163546, 4169920, 4172653, 4167054, 4222694, 4240220, 4246885 4284604 i 4287990, mentre que les
dates de consum preferent es troben entre el 15/07/2022 i el 16/05/2023.
L'
AESAN, que depèn del ministeri espanyol de consum, també ha demanat que es verifiqui la retirada corresponent d'aquests productes de tots els canals de
comercialització. No és el primer cop, de fet, que hi ha una alerta alimentària per
òxid d'etilè. L'estiu passat, diverses marques de gelats, ja van retirar productes per la presència d'aquest component.