Logotip de Adolescents.cat

Sabies què mentir pot danyar el teu cervell?

per Redacció, el 14 de juliol de 2022 a les 06:00
Tot i que algunes persones creuen que tothom menteix, el psicòleg Timothy Levine de la Universitat d'Alabama en Birmingham va dur a terme una investigació que va demostrar que en realitat només menteix habitualment una quarta part de les persones. Alguns dels motius pels quals la gent menteix és per sentir-se bé, per manipular a una altra persona o per fer que algú altre se senti malament.

Sigui com sigui, les mentides perjudiquen a poc a poc la capacitat mental de les persones, ja que explicar la veritat és un mecanisme mental immediat, mentre que una mentida requereix un esforç conscient. Per tant, mentir suposa un treball extra pel cervell i, a més, mantenir en el temps una mentida és molt complicat i pot resultar esgotador.


thumbs.gfycat.com/AlienatedBeautifulClownanemonefi...

A l'hora de dir una mentida s'activen dues funcions del cervell. D'una banda, la memòria del treball, que és la capacitat humana per mantenir alguna cosa en ment només per un moment i, d'altra banda, la cortesa prefrontal, que és la regió del cervell que s'encarrega de la planificació i la resolució dels problemes i de l'autocontrol.


Per tant, mentir requereix un autocontrol per no dir la veritat i és aquí quan aquestes dues funcions s'activen. La memòria del treball et recorda el que has de dir a cada moment i, la cortesa prefrontal analitza la informació disponible per projectar situacions futures, avançar-se a elles i donar-te sortides argumentals per mantenir la mentida.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: