Logotip de Adolescents.cat

Què és la greenflaction i per què està fent que tots els preus augmentin?

per Redacció, el 30 de juny de 2022 a les 09:52
Per combatre el canvi climàtic i evitar el seu empitjorament és molt necessari deixar enrere les fonts d'energia contaminants i donar pas a fonts d'energia sostenibles com l'aire o el sol.

La transició, però, no està sent gens senzilla i està provocant una pujada del preu de la vida que els especialistes coneixen com a greenflation (inflació verda). Però, tot i que aquesta transició estigui suposant alguns inconvenients, quedar-nos com estàvem seria encara pitjor, ja que a més de ser una irresponsabilitat cap al planeta i els animals, també suposaria onades de calor, sequeres i inundacions. Així doncs, es podrien perdre encara moltes més collites, les estructures podrien patir danys i es podrien donar pèrdues econòmiques.


Climate Change World GIF

Fer aquesta transició és necessari, però no s'està fent correctament. El problema ha estat que s'ha trigat molt fer-la i s'està duent a terme de manera desordenada i desigual, ja que moltes potències mundials i empreses encara no han aposat per l'energia neta. De fet, com explica l'economista Silvia D'all'Angelo, hi ha una "manca d'inversió suficient en les fonts d'energia necessàries per realitzar la transició dels combustibles fòssils a les energies renovables" i aquestes últimes no s'han desenvolupat per a cobrir el buit que deixen els combustibles fòssils.


Per tant, com que actualment hi ha una elevada demanda d'energies renovables i poca oferta, els preus han pujat. Així doncs, tot el procés pel qual passa un producte des de la fabricació fins a la distribució té uns preus més elevats i, com a conseqüència, el producte també. A més, les noves tecnologies d'energia renovable requereixen certs minerals com coure, liti i cobalt, els quals també tenen un preu bastant elevat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: