Gairebé
40.000 estudiants de tot Catalunya van presentar-se a la
selectivitat duta a terme del 14 al 16 de juny i que va posar a prova, a més dels seus nervis, els coneixements adquirits al batxillerat. Només
dues persones han obtingut
un 10. Un número rodó que ha firmat
Ramon Bernadas (Sabadell, 2004)
de l'Escola Pia. "Em vaig quedar flipant", confessa i exclama i és que era la
tercera vegada en la història en aquest format de les proves d’accés a la universitat (PAU) que s'assolia aquesta nota.
És
un dels dos noms del dia -segurament també de part del de demà- i admet estar "sobrepassat" davant
"l'allau de mitjans de comunicació" que l'han contactat. El telèfon li treu fum, tant de trucades perdudes com de missatges, per això l'ha apagat i el seu germà,
Joan Bernadas, li ha gestionat l'agenda. Entre gravar per la televisió i entrar per la ràdio, ha xerrat un instant amb
NacióSabadell:
- Com t'assabentes que ets una de les dues millors notes de la selectivitat?
- Inicialment, no ho sabia. Vaig fer, imagino, com tothom. Ahir, una companya em va dir que havien penjat les notes i vaig entrar al portal per consultar-les i tenia un 10! Em vaig quedar flipant!
- Has fet servir algun tipus de ritual per afrontar els exàmens?
- Doncs, com a ritual, abans dels exàmens, la música, la música motivacional. Em va molt bé. També ho faig abans dels partits de bàsquet. Per la selectivitat em va donar l'empenta la cançó
Without You de la banda Brooks & Julian Jordan. També m'agrada, i utilitzo bastant, el discjòquei Martin Garrix, encara que per estudiar no em poso aquest tipus de gènere, un de més tranquil.
- En alguna de les proves vas sortir amb la sensació que no t'havia anat massa bé?
- I tant! A Física. A més, va ser el primer dia, que era la fase específica. Em pensava que hauria fotut la pota, però al final no va ser així. Gràcies a Déu va ser un 8,5.
- Per preparar-te la selectivitat hauràs fet servir exàmens d'altres anys, com ha estat el nivell d'aquest any?
- Més o menys. Per exemple, en la prova de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials ha estat entretinguda, divertida. Català i Anglès, més fàcil que els altres anys, i Castellà i Història, més o menys igual, el mateix que d'altres anys.
- Ha dedicat molt temps a preparar-se les proves?
- Quan vam fer els últims exàmens del curs ja m'hi vaig posar. Però va ser amb calma, sense interrupció, perquè sabia que amb un bon batxillerat, que venia fent-lo, intuïa que podria treure bones notes a la selectivitat. Simplement, vaig fer això, mica en mica, sense adormir-me.
- I ara tens les portes obertes per anar a estudiar on vulguis, a on i què?
- Medicina a la Universitat Pompeu Fabra.
"La Medicina barreja totes les disciplines de les ciències i les posa al servei de les persones. I això és un gran incentiu per estudiar-la a la universitat"
- I això, t'ha influït d'alguna manera l'esclat de la pandèmia de la Covid-19?
- Realment és perquè soc una persona amb curiositat per les ciències i la Medicina barreja totes les seves disciplines i les posa al servei de les persones. I això és un gran incentiu.
- I ho celebraràs? Què faràs aquest estiu?
- Ahir vam sortir a sopar amb els pares i el meu germà per celebrar-ho. Ara, en breu, tocarà amb els amics i més endavant, aquest estiu, faré un viatge a Islàndia, que en tinc moltes ganes. I també, descansaré.