Logotip de Adolescents.cat

Què és la malaltia del cor buit i com afecta els joves?

per Redacció, el 3 de juliol de 2022 a les 06:00
Moltes joves pateixen el que s'anomena la "malaltia del cor buit" que provoca un estat psicològic d'apatia, soledat i desinterès. Així doncs, són joves que es caracteritzen per no tenir aspiracions a la vida, tot i estar plenament qualificats.

El concepte "cor buit" va ser creat per Xu Kaiwen, el subdirector del centre d'assessorament i educació en salut mental de la universitat de Beijing de la Xina, l'any 2016. Tot i que ell es referia als símptomes que presentava la cultura oriental, cada cop trobem més casos a la cultura occidental.


La pressió familiar i social que reben els asiàtics en el seu dia a dia perquè siguin els millors i estiguin ben preparats és el motiu pel qual pateixen aquesta malaltia. De fet, durant el primer any d'universitat el 40,4% dels estudiants senten que la seva vida no té sentit i el 30,4% odia estudiar. Són joves que han estat preparats per un món en què no creuen i s'han vist obligats a dedicar tot el seu temps a l'estudi, deixant de banda la seva identitat i els seus propòsits vitals.

Com explica la psicòloga Valeria Sabater, per als joves que pateixen aquesta malaltia l'angoixa assoleix el seu punt més alt quan passen a la vida adulta. Alguns opten per deixar la universitat i d'altres acaben amb greus problemes mentals. Així doncs, tot i que a primera vista les persones que la pateixen ens puguin semblar persones amb una vida corrent, la realitat és que no són feliços i res els satisfà prou.


heart love GIF by Parth Kothekar

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: