Moltes joves pateixen el que s'anomena la
"malaltia del cor buit" que provoca un estat psicològic d'apatia, soledat i desinterès. Així doncs, són joves que es caracteritzen per no tenir aspiracions a la vida, tot i estar plenament qualificats.
El concepte "cor buit" va ser creat per Xu Kaiwen, el subdirector del centre d'assessorament i educació en salut mental de la universitat de Beijing de la Xina, l'any 2016. Tot i que ell es referia als símptomes que presentava la cultura oriental,
cada cop trobem més casos a la cultura occidental.
La pressió familiar i social que reben els asiàtics en el seu dia a dia perquè siguin els millors i estiguin ben preparats és el motiu pel qual pateixen aquesta malaltia. De fet,
durant el primer any d'universitat el 40,4% dels estudiants senten que la seva vida no té sentit i el 30,4% odia estudiar. Són joves que han estat preparats per un món en què no creuen i s'han vist obligats a dedicar tot el seu temps a l'estudi, deixant de banda la seva identitat i els seus propòsits vitals.
Com explica la psicòloga Valeria Sabater, per als joves que pateixen aquesta malaltia
l'angoixa assoleix el seu punt més alt quan passen a la vida adulta. Alguns opten per deixar la universitat i d'altres acaben amb greus problemes mentals. Així doncs, tot i que a primera vista les persones que la pateixen ens puguin semblar persones amb una vida corrent, la realitat és que no són feliços i res els satisfà prou.