Logotip de Adolescents.cat

Què és la uncuffing season i per què fa que moltes parelles deixin la seva relació?

per Redacció, el 23 de juny de 2022 a les 06:00
L'estiu és una de les èpoques preferides de la gent soltera i un estudi va demostrar que els mesos previs a la calor és quan la majoria de parelles joves deixen la seva relació. Però, per què?

El periodista britànic David MacCandless va analitzar els canvis en les relacions de 10.000 perfils de persones i ho va exposar en una famosa conferència TED l'any 2010. Per extreure les conclusions, el periodista va rastrejar les xarxes socials l i va buscar les persones que passaven d'estar "En una relació" a "Solters". Va observar que una gran quantitat de canvis es concentraven just abans de les vacances d'estiu, sobretot en les parelles joves.


Això es denomina "uncuffing season" i es podria traduir com a "temps de treure's les esposes" o les "cadenes". L'Urban Dictionary defineix aquesta època com "el moment en què en arribar els mesos de primavera i estiu, les persones tallen amb la parella que han tingut durant l'hivern amb la idea d'estar lliures i així poder aprofitar les oportunitats de lligar que els ofereixen les vacances".



Com expliquen els experts, això sol passar en parelles joves que porten poc temps juntes, ja que en el cas de les parelles consolidades, les ruptures se solen donar després d'haver passat molt temps plegats durant les vacances, ja que és quan poden descobrir aquelles coses que no els agraden de la seva parella. Així doncs, el que produeix que les parelles joves es separin a l'estiu és poder aprofitar les oportunitats sexuals que se'ls presentin.

Però, com explica la sociòloga Jessica Yaffa, la pràctica de la "uncuffing season" demostra una falta de compromís en les relacions que pot ser molt perjudicial per a la salut mental. Defensa que és totalment lícit voler gaudir de l'estiu, però que si es pren la decisió de trencar la relació se li comuniqui a la parella de manera respectuosa i protegint els seus sentiments.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: