Logotip de Adolescents.cat

Què és la demisexualitat? Una de les orientacions sexuals que més confusió presenta

per Redacció, el 6 de gener de 2024 a les 10:00
Hi ha tantes maneres de viure la sexualitat com persones i la demisexualitat és una d'elles. El terme fa referència a aquelles persones que necessiten establir una connexió profunda amb una persona per tal de tenir ganes de mantenir relacions sexuals amb aquesta. Per tant, podríem dir que la seva manera de viure la sexualitat és com la d'una persona "asexual" fins que estableixen un vincle suficientment fort com per despertar la seva atracció sexual.

Tot i que el concepte existeix des del 2006, no va ser fins a principis del 2021 que va adquirir plena actualitat, quan Michaela Kennedy-Cuomo, la filla de qui en aquell moment era el governador de Nova York, Andrew Cuomo, es va declarar "demisexual". A partir d'aquell moment va començar a rebre crítiques i burles per part de totes aquelles persones que no entenen aquesta falta d'atracció sexual.


És un dels termes que presenten més confusió i és rebutjat per moltes persones, ja que defensen que és "normal" no sentir-se atret per algú fins que no es forma una connexió emocional més profunda amb ells. De fet, sovint s'engloba a les persones demisexuals dins l'"asexualitat gris", que defineix aquells qui es troben a mig camí entre la sexualitat i l'asexualitat. Això és donat al fet que necessiten temps per sentir atracció per algú i és possible que al llarg de la seva vida només experimentin desig sexual amb una o dues persones.

Però, el que realment caracteritza a les persones demisexuals és que, per a elles, formar un vincle és obligatori per sentir estímuls sexuals (mentre que per a altres persones és opcional). A més, la seva atracció no es limita per cap gènere en concret i poden sentir-se atretes per qualsevol ésser humà, sigui quina sigui la seva orientació sexual. Per tant, el que necessiten per despertar és el vincle emocional, la resta de coses no tenen rellevància.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: