Logotip de Adolescents.cat

Com fer front a una situació on ens sentim desil·lusionats

per Redacció, el 21 de juny de 2022 a les 06:00
Tots ens hem sentit desil·lusionats i sense ganes de fer res en algun moment a la nostra vida. Quan travessem un moment així, ens sentim estancats i ens costa trobar una motivació que ens faci sortir del llit cada matí. Però, tot i ser moments durs, hi ha diverses coses que podem fer per fer front a la situació.

El primer pas és reconèixer com ens sentim. Sense jutjar les nostres emocions i tenint present que no ens defineixen. Simplement són això: emocions. Un cop som conscients de com ens sentim, és hora de passar a l'acció. Podem pensar en aquelles activitats i plans que fa temps que volem fer, però que per culpa de la falta de motivació no parem de posposar. Poden ser plans senzills com anar al cinema amb els amics o anar a un concert del nostre grup preferit. Un cop tenim identificats aquells plans que ens fan feliç, ens hem de forçar a fer-los.


Sabem que al principi costa, però a mesura que ens obliguem a sortir de casa i socialitzar ens anirem sentint millor. També podem optar per l'activitat física, ja que ens ajudarà a estimular la serotonina. I no hem d'oblidar la importància de dur una alimentació equilibrada, de dormir bé i de dutxar-nos, tot i que l'únic que ens vingui de gust sigui quedar-nos al llit amb pijama tot el dia.
 
@rocioesperilla #BlueMonday : Trucos para un día de bajón 😞 Si es algo más allá de una #tristeza pasajera, no dudes en pedir ayuda o ir a #psicoterapia ♬ Summer 78 (2) - Yann Tiersen

Un altre truc per controlar les nostres emocions, és dedicar un moment al dia per pensar en allò que ens preocupa i en com ens fa sentir. És important que sigui un període curt de temps (uns cinc minuts) i que no sigui abans d'anar a dormir. Es tracta de dedicar aquests minuts exclusivament a pensar en com ens sentim i a sentir les nostres emocions. El simple fet de donar-nos un espai per pensar-hi, ens ajudarà a controlar aquestes emocions durant el dia.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: