Logotip de Adolescents.cat

L'anunci del Saló Eròtic 2022 parla de la masculinitat fràgil: què és i com identificar-la?

per Redacció, el 2 de juny de 2022 a les 06:00
Molts cops es parla dels estereotips que envolten la feminitat, ara bé, no ens hem d’oblidar que també n’hi ha molts que afecten l’àmbit masculí. Precisament, l’espot del Saló Eròtic de Barcelona d’aquest 2022, que es farà del 16 al 19 de juny, s’ha volgut centrar en aquests clixés. 

En el vídeo, titulat 'Homes fràgils', es fa una crítica i reflexió entorn de totes aquelles convencions i rols socials que envolten la masculinitat hegemònica. No és una novetat que paraules com fortalesa o valentia s'assignin a la figura masculina, atributs que la societat inculca als homes des de petits i amb els quals, en moltes ocasions, els homes no se senten identificats.

Accions com mostrar sentiments en públic, o dur a terme qualsevol acte que denoti debilitat, com no aconseguir tenir una erecció en una relació sexual, perjudica la imatge i l'estat emocional de molts homes. La desconstrucció de la masculinitat hegemònica és un procés vital pels homes, no només a nivell sexual, sinó també en benefici de les seves relacions socials i capacitats emocionals.

La masculinitat fràgil


El gènere és un constructe social que s'ha anat definint i adaptant conforme els pensaments de cada època. En el cas dels homes, però, sempre s'ha exigit unes conductes i comportaments considerats "masculins" i quan un home surt d'aquests cànons establerts té el sentiment d'haver "perdut masculinitat".

A aquest concepte se'l coneix com a masculinitat fràgil i fa referència a quan un home, majoritàriament heterosexual, sent agredida la seva masculinitat. El concepte té un discurs masclista, molt lligat a l'homofòbia, de manera que molts homes intenten ocultar les seves emocions i sentiments per por a ser considerats femenins o homosexuals.

Així doncs, la masculinitat fràgil està tan normalitzada que limita l'expressió de l'home, fent que se sentin estranys en el moment en què actuen de manera diferent al què s'espera. Per aquest motiu és important detectar les seves característiques i, de mica en mica, acabar amb aquests comportaments.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: