Quan pensem en la manipulació, pensem en un comportament desagradable i, en ocasions, violent. Però com explica el psicòleg Robert N. Kraft en un article per Psychology Today,
la manipulació també pot ser amable i manifestar-se a través del qüestionament del caràcter, el foment de la culpabilitat, la vulneració dels límits o la superposició de la versió pròpia de la realitat a la d'altres persones.
Així doncs, hi ha persones que tenen la capacitat de manipular-te sense que ho notis. Segons Kraft, "les persones manipuladores
utilitzen preguntes per portar-nos al que els preocupa a ells, exigint que dirigim la nostra atenció lluny de les nostres pròpies vides". Si són intel·ligents i bons comunicadors, ho faran amb la suficient subtilesa perquè ens sigui gairebé impossible detectar les seves veritables intencions.
Una actitud que delata a una persona manipuladora és la superposició de la veritat. És a dir, per a ells, la seva opinió és inqüestionable.
"Projectaran certesa on hi ha ambigüitat o conflicte" i assumiran que la nostra opinió és igual a la seva. I, a més, és habitual que passin d'estimar-nos a odiar-nos segons si el que fem els agrada o no. Això sí, sempre de manera "simpàtica".
La seva estratègia és violar els nostres límits des del victimisme i els comentaris humorístics.
Kraft defensa que per poder enfrontar-nos a aquestes persones el primer que cal és que
fem valdre els nostres drets. Es tracta de mantenir els nostres límits personals, fins i tot quan intenten violar-los amb humor. Així, aconseguirem oposar-nos a les preguntes coercitives amb què intenten manipular-nos.