Logotip de Adolescents.cat

La clitorodinia, un problema sexual sovint invisibilitzat

per Redacció, el 25 de maig de 2022 a les 12:10
La clitorodinia és una afectació real, però de la qual es parla poc. Sovint les persones que la pateixen no ho expliquen i, en cas de fer-ho, acostumen a ser mal diagnosticades. I és que es tracta d’una problemàtica poc investigada i, en certa manera, invisibilitzada. 

Què és la clitorodinia? És sentir dolor de manera crònica en el clítoris. Els seus principals símptomes són: Hipersensibilitat en tocar el clítoris.

 Senyals constants de dolor en el clítoris. 

 Incomoditat i inflamació constant o intermitent en el clítoris.

 Després de tocar, estimular o arribar a l'orgasme, es produeix una sensació de cremor que pot durar hores. 

Aquests símptomes poden fer que es confongui amb un herpes o una infecció genital. La clitorodinia, però, no és una malaltia infecciosa que amb tractament desapareix, sinó que és constant. Això sí, és una afectació que es pot tractar amb algun medicament tòpic o oral que contingui anestèsia i també amb fisioteràpia al sol pelvià. 

Quines són les causes de la clitorodinia? S’ha relacionat amb una alteració a la pell, amb problemes musculars o vasculars i amb desordres nerviosos. També pot ser que es produeixi per una combinació d’aquestes causes, fet pel qual el tractament haurà d’adaptar-se a cada persona.

Prazer GIF by Vulvárias

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: