Logotip de Adolescents.cat

S'estudia que faltar a classe també estigui justificat quan es pateix una regla dolorosa

per Redacció, el 25 de maig de 2022 a les 10:12
Que faltar a classe estigui justificat quan es pateix una regla dolorosa. Aquesta és la demanda inclosa en l’Estratègia de Joventut 2022-2030 (EJ2030) i que ha estat aprovada pel govern espanyol en consell de ministres. Aquesta proposta, que encara no és definitiva, segueix la línia de les baixes laborals per salut menstrual que s'han inclòs en la reforma de la Llei de l'avortament. 

Segons ha explicat la directora general de l'Institut de la Joventut d'Espanya (INJUVE), María Teresa Pérez,"volem continuar avançant en aquesta línia, i tal com s'ha demandat per part de la societat civil juvenil, hem inclòs en aquesta Estratègia que es respecti també en l'àmbit educatiu l'absència per regles doloroses. Si estàs amb molt de dolor, marejos, nàusees, vòmits…és evident que no pots concentrar-te ni anar a classe”. 

A Espanya, un 73% de les joves pateix dismenorrea —menstruació difícil i dolorosa— i un 9%, de manera severa. Així doncs, es tracta d’una problemàtica que afecta la majoria de persones que menstruen i és necessari que s’implantin mesures.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: